Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că Bucureștiul nu intră automat în carantină după atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, ci trebuie avute în vedere și alte criterii.

Principalele declarații ale premierului:

  •  Le transmit bucureștenilor să nu asculte scenarii, să le ignore și să aștepte decizia.
  • Această cifră (rata de incidență de 6 la mia de locuitori), e doar una pe care o luăm în calcul pentru decizie, discutăm și cu specialiști, întotdeauna s-au luat în calcul și alte informații.
  • Carantina totală nu este o opțiune.
  • În acest moment nu discutăm despre carantină. De fiecare dată, ați văzut că deciziile se iau uitându-ne la toate informațiilor.
  • Nu se închid școlile, ele rămân în continuare deschise. Nici la Timișoara nu s-au închis școlile.
  • Am luat măsuri până acum și dacă măsurile ar fi fost respectate nu ajungeam astăzi aici. Le cer oamenilor să respecte regulile în vigoare. Aceleași reguli le-am avut și în decembrie și rata a scăzut.

În același timp, miniștrii Sănătății, Educației și de Interne au avut o ședință în urma căreia au convenit modificarea ordinului comun potrivit căruia toate școlile funcționează pe scenariul roșu (on-line) după atingerea unei incidențe epidemice de 6 la mia de locuitori. Școlile vor rămâne deschise în toate localitățile până la intrarea în carantină.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday