Premierul Boyko Borissov a demis astăzi trei miniștri în urma unui accident în care a fost implicat un autobuz, scrie Reuters. Premierul a declarat că politicienii trebuiau să-și asume responsabilitatea ,,pentru un accident care a declanșat critici în spațiul public asupra stării proaste a drumurilor țării”.

Boiko Borissov a cerut demisia ministrului Transporturilor, Ivaylo Moskovski, Ministrului Dezvoltării Regionale, Nikolay Nankov și Ministrului de Interne Valentin Radev.

,,Acceptăm toată răspunderea politică și, prin urmare, demisionăm”, a declarat ministrul de Interne la o conferință de presă. La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale a spus: ,,Evident, nu am reușit să organizăm lucrurile într-un mod care să evite un astfel de accident”.

Reuters amintește că 17 persoane au murit și alți 20 au fost răniți într-un accident care s-a produs sâmbăta trecută, în nord-vestul țării, când un autobuz a derapat și a alunecat într-o prăpastie. Sute de cetățeni din orașul din apropiere (Svoge) au protestat, cerând autorităților să repare secțiunea de drum unde a avut loc.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday