Vorbind la conferința de primăvară a Partidului Conservator de la Blackpool, Anglia, premierul a spus că “este clar că Putin a făcut o greșeală catastrofală” invadând Ucraina. Johnson consideră că Putin nu crede cu adevărat că Ucraina va adera la alianța militară NATO sau în “non-sensul semi-mistic” despre “originile poporului rus” rostit de președintele rus.

Vladimir Putin se află într-o stare de “panică totală” în legătură cu o revoluție la Moscova, motiv pentru care încearcă “atât de brutal să stingă flacăra libertății în Ucraina”, susține prim-ministrul britanic.

Totodată, condamnând “atacul vicios și barbar asupra civililor nevinovați”, Boris Johnson a făcut o comparație directă cu acțiunile naziștilor sub dictatura lui Adolf Hitler în anii 1940. 

El a avertizat, de asemenea, că președintele rus nu se va opri la Ucraina dacă invazia va avea succes, iar o victorie a Kremlinului ar reprezenta o amenințare pentru Georgia și Moldova, marcând “începutul unei noi ere a intimidării în toată Europa de Est, de la Marea Baltică până la Marea Neagră”.

Surse: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday