“Dovezile pe care le-am colectat până acum ne fac să credem acest lucru”, a declarat premierul Boris Johnson într-o conferință de presă susținută în această seară. 

Premierul a mai precizat că “gradul crescut de mortalitate înseamnă o presiune în plus pentru sistemul național de sănătate, care deja se afla sub presiune”.

Datele au fost analizate de către cercetătorii unui grup format special pentru a studia caracteristicile noii tulpini.

Sir Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului, a precizat că “aceste dovezi nu sunt încă suficient de puternice. Mai este nevoie să analizăm informațiile, pentru a obține rezultate precise. Dar este evident că tulpina se transmite mai rapid și poate avea o mortalitate mai mare. De exemplu, pentru categoria de vârstă de 60 de ani, riscul mediu este ca 10 persoane dintr-o mie infectate să moară. Cu noul virus, este de așteptat să moară aproximativ 13 sau 14 persoane dintr-o mie. Sunt diferențe de mortalitate și la celelalte grupe de vârstă.”, a mai spus Sir Vallance, subliniind că deși aceste cifre încă nu sunt exacte, pare să existe o creștere a mortalității și a transmisibilității.

Guvernul anunța la începutul lunii decembrie că noua tulpină, care s-a răspândit deja în peste 60 de țări, are un grad de transmitere mai ridicat, dar că nu există dovezi că ar fi și mai mortală. 

Surse alternative: BBC, Sky News, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday