Prefectul Capitalei a anunțat trei hotărâri luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, pe lângă cele decise ieri. Amintim că marți, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

„Prima e referitoare la interzicearea activități în cafenele și restaurante. Am constatat că barurile și cluburile nu erau incluse, drept care activitatea acestora nu mai este permisă în București. A doua – au fost sesizări de la cetățeni care stau aproape de școli, ne-am gândit și la părinți și la copii, ca o distanță de 100 de metri prea mare, drept pentru care comitetul a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri. A treia hotărâre este una inedită – interzicerea cazinourilor și jocurilo de noroc, cu excepția cu pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet”, a precizat prefectul.

Totodată, acesta a anunțat că daca rata de incidență ajunge la 3, „se vor lua masuri extreme, se va ajunge la starea de urgentă”, precizând că ieri incidența era de 1,86.

Referitor la transportul în comun prefectul a precizat că poate institui doar recomandări, deoarece acesta ține de primărie. „Nu cred că în următoarele zile ne așteaptă noi restricții. Luni vom vedea cum a evoluat rata de incidență și apoi vedem ce avem de făcut. Vom intensifica controalele, pentru aplicarea sancțiunilor. Nu se mai poate așa. Ne uităm pe peroane, lumea nu poartă măști. Trebuie luate măsuri de constrângere, amendă”, a mai completat el.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday