Piețele internaționale au scăzut la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni, pe fondul îngrijorărilor legate de comerțul dintre SUA și China, potrivit Bloomberg

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,7% și a atins cel mai mic nivel din ianuarie 2017 și până în prezent. Total și Shell au scăzut cu mai mult de 2%, ca urmare a scăderii cotației petrolului Brent.

Indicii majori de acțiuni din Regatul Unit, Germania și Franța au scăzut cu mai mult de 1% la începutul tranzacționării, după ce principalul indice al bursei americane, Dow Jones, a scăzut ieri cu peste opt sute de puncte, scrie CNN.

Acțiunile de pe Wall Street au suferit cele mai mari scăderi din ultimele luni, pe măsură ce temerile investitorilor privind creșterea ratelor dobânzilor, creșterea inflației și tensiunile comerciale s-au intensificat. Experții susțin că declinul celor mai importanţi indici de pe Wall-Street s-a datorat oscilațiilor companiilor din domeniul tehnologiei, din ultimele săptămâni.

Și pieţele asiatice au deschis şedinţa de joi în scădere, influenţate de Wall Street.

Indicele japonez Nikkei a scăzut cu 3,9%, cea mai mare cădere din martie, iar indicele chinez Shanghai Composite a scăzut tot cu 3,9%, până la cea mai redusă valoare din 2014, transmite BBC. În Coreea de Sud indicatorul Kospi a pierdut 3,4%, iar indicele australian S&P/ASX 200 a scăzut cu 2,4%.