Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a exprimat consternarea față de situație și cere Chinei să permită accesul echipei de investigație: “Sunt foarte dezamăgit de această veste. Doi dintre membrii echipei erau deja în drum spre China, iar ceilalți și-au amânat plecarea în ultimul moment”, a mai spus el.

Sunt deja câteva luni de când Organizația Mondială a Sănătății încearcă să trimită echipa de experți internaționale, oamenii de știință considerând că aflarea modului în care virusul a sărit de la animele la oameni fiind esențial. În acest sens, echipa ar fi trebuit să investigheze primele cazuri raportate la Wuhan.

Statele Unite, care au luat decizia de a se retrage din OMS, și-au exprimat scepticismul în legătură cu această investigație, un oficial din domeniul Sănătății considerând că aceasta “pare a fi incompatibilă cu mandatul OMS”.

Ilona Kickbusch, de la Centrul Mondial de Sănătate din Geneva, a comentat pentru The Guardian că geopolitica a împiedicat țările să se unească pentru a învinge pandemia de coronavirus, iar tensiunile care au urmat împiedică acum oamenii de știință să afle cum a început aceasta. “Va fi incredibil de greu să mai poți găsi originea virusului, deoarece a trecut deja foarte mult timp”, a mai spus Kickbusch.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday