Un împingător sub pavilion Cehia a intrat în coliziune cu un convoi ce se afla în manevră. În urma impactului nava cehă a suferit o gaură de apă în bordul babord. Trei împingătoare au fost trimise în asistenţă şi au acţionat cu 4 pompe pentru evacuarea apei, dar în ciuda eforturilor la ora 7:10 împingătorul avariat s-a scufundat. Cei 5 membri ai echipajului au fost salvaţi şi se află în afara oricărui pericol“, se arată în comunicatul Autorității Navale Române transmis Agerpres.

Potrivit Ziua de Constanța, împingătorul Michaela s-a lovit în jurul orei 5:35 de un convoi de barje care intra in portul fluvial, în Dana 96 a Portului Constanța. La două ore de la producerea incidentului, nava s-a scufundat total.

Autoritățile portuare au balizat zona pentru demararea operațiunilor de ranfluare și precizează că nu sunt urme de poluare.

ANR a deschis o anchetă în acest caz, iar traficul naval nu este afectat, având în vedere că zona unde s-a scufundat împingătorul este în apropierea cheului și poate fi ocolită. A fost însă un aviz către navigatori privind pericolul de navigație în zona.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday