Potrivit datelor de la Worldometers, marți s-au înregistrat la nivel național 2.650 de cazuri noi și nouă decese. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a depășit 912 mii de cazuri și 17 mii de decese.

Conform unui raport al Institutului Național de Sănătate Ricardo Jorge, varianta Delta identificată prima dată în India a reprezentat aproximativ 86% din cazurile totale de infectare în Portugalia, și 100% din cazurile înregistrate în Lisabona și în populara destinație turistică Algarve.

Guvernul portughez a impus restricții epidemiologice mai stricte săptămâna trecută, în încercarea de a încetini recenta creștere a numărului de infectări. Turiștii trebuie să arate dovada vaccinării, un test negativ sau dovada că au trecut deja prin boală pentru a se caza la hotel, iar o carantină de noapte a fost declarată în 50 de municipalități.

Reuters notează că numărul de cazuri au început să crească treptat după ce Portugalia și-a redeschis granițele pentru turiștii din UE și Marea Britanie la mijlocul lunii mai. Totuși, numărul deceselor zilnice rămâne cu mult sub nivelurile din februarie, iar cazurile noi sunt raportate mai ales în rândul persoanelor tinere, nevaccinate, care sunt mai puțin susceptibile de a se îmbolnăvi grav.

Țara iberică, cu o populație de 10 milioane de persoane, și-a accelerat campania de vaccinare și a reușit să administreze un milion de doze de vaccin anti-Covid doar săptămâna trecută.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday