China încearcă să inverseze o scădere rapidă a creșterii naturale a populației, deoarece mulți tineri aleg să nu aibă copii din cauza unor factori precum costul ridicat al vieții și instabilitatea locului de muncă. O modificare a legilor de anul trecut, care permite femeilor să aibă trei copii pare că nu a ajutat. Multe femei spun că aleg să nu faca copii deoarece schimbarea legii a venit prea târziu și din cauza faptului că au o securitate insuficientă a locului de muncă și egalitate de gen.

Șeful departamentului de populație și afaceri de familie la Comisia Națională de Sănătate, citat de Global Times, crede că populația Chinei va începe să scadă în perioada 2021-2025. Numărul de nașteri din provincia centrală Hunan a scăzut sub 500 de mii pentru prima dată în aproape 60 de ani, conform Global Times. Doar provincia Guangdong, din sudul Chinei, a avut peste un milion de noi nașteri.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday