Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat luni că a semnat moțiunea de cenzură inițiată de PNL și a precizat că a depus semnăturile parlamentarilor formațiunii sale încă de săptămâna trecută. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moțiunea.

„Am semnat deja moțiunea. Am depus semnăturile săptămâna trecută și am spus destul de clar că o votăm. Nu știu cine avea dubii, poate foști colegi din PSD”, a declarat liderul Pro România, citat de Hotnews.ro.

Ponta a mai declarat că nu și-a dorit o moțiune de cenzură, ci un guvern restructurat așa cum i-a promis, în august, premierul Viorica Dăncilă care acum a fugit peste ocean.

„Cu puțin timp în urmă s-a încheiat ședința ALDE, în care la primul punct pe ordinea de zi am avut dezbaterea în legătură cu votul pe moțiunea de cenzură și cu toate că o serie de parlamentari mi-au spus că înainte de această ședință că ei sunt hotărâți să voteze moțiunea, corect democratic a fost să avem această discuție în forul statutar care a hotărât cu majoritate de voturi, o singură abținere, votarea moțiunii de cenzură. Vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat, sau care vor semna pentru că unii sunt încă pe drum de la aeroport și își vor pune imediat ce ajung semnăturile”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, conform Ziarului Financiar.

„Readuc aminte că pe 26 august Delegația Permanentă, într-un vot covârșitor, a decis retragerea de la guvernare, generată de incapacitatea premierului de a-și asuma un program de relansare a coaliției și a acțiunii guvernului”, a mai spus președintele ALDE.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă și că în această săptămână vor fi finalizate discuțiile cu toate formațiunile și grupurile parlamentare din opoziție pentru depunerea acesteia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday