Update: “În urma cooperării polițienești internaționale, între Poliția Română și autoritățile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova. În acest caz, au fost demarate procedurile legale”, transmite Poliția Română. Din primele informații, aceasta a fost născută în Republica Moldova.

Știrea inițială: 

Poliția Română a dat-o în urmărire generală pe Antonina Radu, întrucât nu s-a predat și nici nu a fost găsită la locuință de către agenții de poliție, în urma condamnării cu executare.

Antonina Radu a fost găsită vinovată pentru abuz în serviciu. Curtea de Apel București a condamnat-o definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare pentru că a permis funcționarea clubului Colectiv, deși clădirea nu avea autorizație de securitate la incendiu. Aceeași pedeapsă a primit-o și colegul ei, pompierul George Matei.

Curtea de Apel a dat joi sentința definitivă în dosarul ”Colectiv”, la aproape șapte ani de la incendiu. Cristian Popescu Piedone, care la acea vreme era primar al Sectorului 4, iar ulterior a fost ales în aceeași funcție – dar în Sectorul 5, a primit 4 ani cu executare. Patronii clubului au primit pedepse între 6 ani și 4 luni și 11 ani și 8 luni.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday