Un înalt oficial polonez pentru securitate energetică a declarat pentru Reuters că reparațiile la conduca Drujba, care transportă petrol din Rusia către Germania, au început și că nimic nu arată că scurgerea a fost cauzată de un act de sabotaj.

Totul indică motive naturale, erodarea materialelor. Bineînțeles, se va examina secțiunea fracturată. Așa că în acest moment nu avem informații care ar putea indica sabotaj”, a spus acesta.

Comparania poloneză PERN aprecizat că își propune să reia pomparea petrolului către Germania la ”niveluri maxime” cât mai repede posibil.

Compania poloneză PERN a anunțat ieri că a detectat o scurgere în conducta Drujba, la o secțiune a conductei aflată la aproximativ 70 de kilometri de orașul Plock (principala rută de transport a petrolului către Germania). Ulterior, Mateusz Berger, oficialul polonez responsabil de infrastructura energetică, a declarat că nu au fost descoperite date care să sugereze că scurgerea din conducta Drujba a fost provocată de un sabotaj.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday