Potrivit companiei care deține mina, 52 de persoane se aflau în interiorul minei Zofiówka (sudul țării) la momentul accidentului, iar 42 dintre acestea au reușit să se evacueze singure. Cutremurul invocat de reprezentanții companiei a avut loc la o adâncime de 900 m și a provocat o scurgere de gaz metan. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare.

Reamintim, miercuri, o explozie din mina Pniowek a ucis cinci persoane. De asemenea, alte șapte persoane au fost date dispărute în mină, iar operațiunea de căutare a fost declarată “periculoasă” pentru salvatori și a fost întreruptă vineri, din cauza nivelului extrem de ridicat de gaz metan din mină. Polonia, care se bazează pe cărbune pentru aproximativ 70% din energia sa, a mai avut parte de astfel de accidente de mai multe ori în ultimii ani.

În 2018, cinci mineri au murit tot în mina Zofiówka. În martie 2021, doi mineri au murit și doi au fost răniți într-un accident la mina Myslowice-Wesola, de asemenea în sudul țării.

Surse: Comunicatul oficial, Barrons

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday