Fabrica de asamblare și testare a semiconductorilor va fi construită lângă Wrocław, în vestul Poloniei, ca parte a planului Intel de a-și extinde capacitatea de producție și de testare din Europa. Proiectarea și planificarea proiectului vor începe curând, iar construcția după aprobarea din partea Comisiei Europene. Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, a declarat că noua fabrică Intel este “cea mai mare investiție verde din istoria Poloniei”. Se estimează că uzina intra în funcțiune până în 2027, și că va avea 2.000 de angajați. Alte câteva mii de locuri de muncă vor fi create în faza de construcție a fabricii și de către furnizorii Intel.

Anul trecut, Intel a anunțat că intenționează să construiască fabrici în Germania, Irlanda și Franța, pentru a profita de subvențiile oferite de Comisia Europeană, în contextul în care UE încearcă să își reducă dependența de cipuri de SUA și Asia. De asemenea, Intel are în plan să investească până la 100 de miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de cipuri, cea mai mare din lume, în statul american Ohio.

Sursa: Reuters

Foto: Sarawut Kaewboonrueang | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday