Firma britanică MBDA a încheiat un contract de 1,9 miliarde de lire sterline (2,2 miliarde de euro) cu guvernul de la Varșovia, în baza căruia va livra sisteme de apărare aeriană proiectate în Marea Britanie. Conform contractului, MBDA va furniza rachete și lansatoare de rachete și 22 de baterii de apărare antiaeriană cu sistem CAMMs (British Common Anti-Air Modular Missiles).

Sunt încântat că legăturile profunde și istorice ale Regatului Unit și ale Poloniei în domeniul apărării fac încă un pas înainte prin semnarea celui mai mare acord de export din domeniul apărării dintre Regatul Unit și Polonia”, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

La rândul său, directorul MBDA a declarat: ”Suntem mândri că Polonia plasează CAMM în centrul sistemelor lor de apărare aeriană stratificată. Această cooperare istorică dintre Polonia și UK va oferi un impuls major capacităților de apărare aeriană a Poloniei și va aduce industriile noastre de apărare mai aproape”.

Surse: Reuters, MBDA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday