”Analizele serviciilor noastre și ale serviciilor secrete ale aliaților noștri ne permit să afirmăm cu claritate că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federației Ruse”, a adăugat Kaczynski, care este și vicepremier însărcinat cu probleme de securitate națională.

Înalți oficiali guvernamentali polonezi au fost ținta unui atac cibernetic de amploare efectuat de pe teritoriul rus, a declarat, Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege și Justiție (PiS) aflat la putere, în prima sa declarație oficială cu privire la incidentul din această lună.

Presa poloneză a raportat la începutul acestei luni că e-mailurile trimise de unii oficiali guvernamentali de pe adresele de e-mail private au fost divulgate și publicate pe platforma socială Telegram. Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul național de imunizare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic care a vizat contul său de mail privat. Potrivit mass-media, acesta conținea documente oficiale, dintre care unele secrete, însă ministrul Dworczyk neagă.

Guvernul rus și Kremlinul au negat în mod repetat implicarea sau tolerarea unor astfel de atacuri cibernetice, în urma acuzațiilor din partea Statelor Unite cu privire la atacurile cibernetice ruse pe teritoriul SUA, Ucraina și Arabia Saudită.

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday