Senatoarea Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional de IPJ Iași în urma evenimentelor de la Răchiteni, unde a blocat activitatea unei caravane de vaccinare anti-Covid, precizează Inspectoratul de Poliție Iași, la solicitarea RFI România. La data respectivă, localitatea se afla deja în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

În completare, IPJ Iași mai precizează că documentația întocmită pe parcursul verificărilor a fost trimisă spre soluționare Parchetului de pe lângă Înalta Curte, care deschisese un dosar in rem pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor și de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit presei locale, activitatea caravanei de vaccinare a fost întreruptă în ziua respectivă din cauza proporţiilor scandalului, senatoarea fiind însoțită de un grup de susținători, care au împiedicat vaccinarea. Zece dintre oamenii care urmau să se imunizeze au fost redirecţionaţi către alte centre de vaccinare, iar alţi doi, minori, au fost programaţi pentru o altă zi. Niciun flacon de vaccin nu a fost deschis în ziua respectivă la Răchiteni.

Comitetul de Vaccinare și-a exprimat ”dezaprobarea” față de gestul senatoarei și i-a îndemnat pe cei agresați să sesizeze “instituțiile abilitate imediat”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday