”La nivel național, angajații MAI au aplicat 5.078 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,9 milioane de lei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au reținut 225 de permise de conducere și au retras 42 de certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește acțiunile MAI pentru limitarea răspândirii coronavirusului, purtătorul de cuvânt a anunțat că pe 1 ianuarie au fost aplicate aproape 2.800 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 684 de mii de lei: peste 2.000 de sancțiuni s-au aplicat pentru nepurtarea măștii de protecție, 586 pentru încălcarea restricțiilor de circulație, 36 pentru nerespectarea distanțării fizice și 19 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Alte 40 de sancțiuni s-au aplicat pentru organizarea sau participarea la evenimente publice sau private ori pentru nerespectarea măsurilor dispuse cu privire la organizarea transportului de persoane sau a programului de lucru.

Numărul infracțiunilor comise cu violență a scăzut cu 80% în prima zi a anului față de începutul anului 2020.

Numărul autorilor de infracțiuni prinși în flagrant este în creștere față de anul trecut, de la 85 la 143.

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday