Aproape 24 de mii de români au fost amendați în ultimele trei zile, de la intrarea în vigoarea a Ordonanței Militare nr. 3 prin care a fost limitată libertatea de mișcare a populației, pentru că au ieșit din case fără vreun motiv urgent, informează Grupul de Comunicare Strategică. Valoarea amenzilor se ridică la 31 de milioane de lei, aproximativ 6,5 milioane de euro.

Alte 2.400 de amenzi au fost aplicate românilor care nu au respectat măsurile de izolare sau carantină. Totodată, oamenii legii au întocmit 209 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Comunicatul oficial:

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Acestora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday