Potrivit documentului obținut de Politico președintele rus a prezentat zonele în care SUA şi Rusia pot colabora pentru a reduce pericolul nuclear, acțiuni comune ce ar recrea îmbunătăți încrederea între cele două state.

Ca exemplu, Politico precizează că a fost propusă extinderea cu cinci ani a Tratatului New Start care expiră în 2021. Acesta a fost semnat de Vladimir Putin şi Barack Obama în 2010 şi aprobat de Duma de Stat a Rusiei şi Senatul american.

Același document amintește despre un potenţial tratat care ar interzice ambelor ţări să plaseze arme pe orbita Pământului, dar și ,,tensiunile ridicate din Europa de Est”. Potrivit documentului a fost propus ca Washingtonul şi Moscova „să ia măsuri pentru a preveni incidente în timpul activităţilor militare în Europa, cu scopul de a crește încrederea şi transparenţa în domeniul militar”.

Casa Albă nu a vrut să comenteze acest subiect, precizează Politico.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday