Declarațiile au loc în contextul în care polițiștii desfășoară o anchetă la Primăria Sectorului 1, după ce un individ a fost surprins cu sute de procese verbale completate și ștampilate asupra sa. Candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand, susține că a descoperit fraude în procesul de raportare a rezultatelor votului către BEC. Acuză că voturile USR-PLUS din procesele verbale de la secțiile de votare au fost trecute în dreptul altor partide.

”Ieri în jurul ora 15:45 Poliția a primit un apel de la un bărbat care sesiza că un alt bărbat are asupra sa mai multe procese verbale. În incinta clădirii unde este Biroul Electoral Sector 1 au fost găsite mai multe persoane, care au fost conduse la secție. Au fost audiate opt persoane. Procesele verbale găsite asupra unui bărbat sunt în număr de 473. În continuare desfășurăm o anchetă. Facem verificări prin AEP pentru a verifica autenticitatea proceselor verbale. Bărbatul era înscris pe listele locale ale unui partid. În acest moment efectuăm doar cercetări, nu ne putem pronunța. Nu putem să acuzăm pe nimeni în acest moment, e o acțiune in rem. Au fost efectuate audieri, opt persoane au dat declarații. Sunt persoane de la mai multe partide. Este posibil să audiem și alte persoane ”, precizează Poliția. 

Într-o înregistrare video postată pe Facebook, Clotilde Armand, prezentă la sediul Primăriei Sectorului 1, îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaților de la Direcția de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache și toți cei care au participat la această tentativă o să răspundă în fața Justiției. #VăVedem

Geplaatst door Clotilde Armand op Maandag 28 september 2020

Actualul edil, Daniel Tudorache neagă acuzațiile și susține că, conform numărătorii paralele a partidului, are cu 200 de voturi peste contracandidata sa. Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a depus la Biroul Electoral Central o cerere de renumărare a voturilor din Sectorul 1.

Rezultatele parţiale anunțate de BEC pentru primii doi clasați la primăria sectorului 1 erau marţi dimineaţă: 41.06% Clotilde Armand (35.506 voturi) și 39,72% Dan Tudorache (34.349 voturi).

Conform sondajelor de la ieşirea de la urne, Clotilde Armand, candidatul PNL – USR PLUS, ar fi obţinut 47% din opţiunile bucureştenilor din sectorul 1, în timp ce Daniel Tudorache, candidatul PSD, ar fi luat 37,7%, urmat de Ioana Constantin (PMP) cu 7,5%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday