Declarațiile ministrului Tudorel Toader:

“Extrădarea este posibilă, chiar dacă nu avem un tratat bilateral de extrădare cu Costa Rica. Acesta este principalul mesaj. Este necesar ca persoana condamnată ce urmează să fie extrădată să fie dată în urmărire internațională.

Instanța emitentă a mandatului de arestare urmează să se pronunțe cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru a solicita Ministerului Justiției formularea cererii de extrădare.

Ne putem folosi de baza curtoaziei bilaterale internaționale. Am mai avut un caz de extrădare din Costa Rica. Și în acest moment se află pe rol un alt caz de extrădare din Costa Rica, altul decât cel la care facem referire.

Trebuie de verificat următorul lucru: domeniul de reglementare să se circumscrie tipologiei naturii infracțiunii comise de către cel care urmează a fi extrădat în baza respectivelor convenții

Intervalul de timp ține de legislația Republicii Costa Rica. Repet, am avut un act de extrădare pe baza curtoaziei bilaterale, iar altul este pe rol. Prin urmare, lipsa tratatului bilateral nu împiedică procedura de extrădare

Știm că de la Poliție s-a făcut solicitarea către instanța care s-a pronunțat.”

Poliţia Română a cerut instanţei emiterea unui mandat european de arestare şi a unei cereri de urmărire internaţională pe numele Elenei Udrea, care se află în Costa Rica.

Elena Udrea a fost condamnată marți (5 iunie) definitiv la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday