Potrivit autorităților britanice, pandemia de coronavirus și izolarea socială contribuie la radicalizarea unui număr mare de tineri. În 18 luni (până la sfârșitul lunii iunie), 17 copii au fost arestați în legătură cu infracțiuni de terorism, între care și copii cu vârste de până la 14 ani.

“A existat o creștere accentuată a conținutului extremist online în ultimii câțiva ani, iar în pandemie inclusiv persoanele vulnerabile petrec mult mai mult timp izolate, navigând pe internet, cu mai puțini factori de protecție pe care școala, angajarea, prietenii și familia îi pot asigura. Efectele s-ar putea simți în decursul mai multor ani”, a declarat pentru Reuters Neil Basu, șeful diviziei  britanice de combatere a terorismului.

Pentru a contribui la rezolvarea problemei, autoritățile au lansat site-ul www.actearly.uk, pe care sunt publicate informații despre conduita online, dar și povești reale ale persoanelor care au fost ademenite să facă parte din grupări extremiste. 

Nivelul amenințării teroriste a țării a fost ridicat la „sever” la începutul acestei luni, ca măsură de  precauție în urma atacurilor din Franța și Austria. Noul nivel înseamnă că un atac este acum considerat foarte probabil.

O investigație Sky News, publicată ieri, arată că extrema dreaptă folosește “meme” și “shootere” în care “inamicii” sunt persoane de altă religie sau de altă culoare, pentru a obține radicalizarea tinerilor.

Sursă: Reuters

Foto: Ludovic Toinel/ Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday