Traficul rutier este intens pe DN 1 Brașov-București pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia. Se circulă greu la Posada și în orașul Comarnic, fiind coloană în mișcare între kilometrii 109-108, pe sensul de coborâre, dar și pe Centura de Vest a orașului Ploiești, coloană de 200-300 de metri. Este aglomerat și pe Autostrada A3 București-Ploiești, pe sensul către Capitală. Pe A2 București-Constanța se circulă îngreunat la stația de taxare Fetești, fiind coloană în mișcare pe 9 km, până la km 153 (50-60 de auto/minut), dar și  în zona localității Lehliu-Gară. De asemenea, sunt înregistrate valori ridicate de trafic și la km 206, intrarea pe Autostrada Soarelui din Constanța, dar și la intrarea în București, începând din zona localității Căldăraru, jud. Ilfov.

Comunicatul integral:

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, traficul este intens pe relația de coborâre a DN 1 Brașov-București, pe raza stațiunilor Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia. De asemenea, circulație aglomerată este în Posada și în orașul Comarnic, fiind coloană în mișcare între kilometrii 109-108, pe sensul de coborâre, dar și pe Centura de Vest a orașului Ploiești, coloană de 200-300 de metri.

În plus, trafic intens este și pe Autostrada A3 București-Ploiești, pe sensul către Capitală.

Pe sensul către Capitală al Autostrăzii A2 București-Constanța, traficul rutier este intens, în special la stația de taxare de la Fetești, se circulă cu 40 km/h,  fiind coloană în mișcare pe 9 km, până la km. 153 (50-60 de auto/minut), dar și  în zona localității Lehliu-Gară. De asemenea, sunt înregistrate valori ridicate de trafic și la km 206, intrarea pe Autostrada Soarelui din Constanța, dar și la intrarea în București, începând din zona localității Căldăraru, jud. Ilfov.

Recomandăm conducătorilor auto următoarele rute alternative:

Pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – București;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Pentru autostrada A2 București – Constanța:

– DN 2A Constanța – Hârșova – Urziceni – DN 2 – Urziceni – București;

– A2 – DN 3 Lehliu – Fundulea – București.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului atât pe autostrada A2 București – Constanța, cât și pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic. De asemenea, îi sfătuim pe șoferi să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday