PNL, USR și PMP au anunțat că au depus joi o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la modificările aduse Codului Penal. Deputații susțin că au fost atacate peste 30 de articole modificate.

,,Sesizarea pe care o adresăm Curţii Constituţionale va fi înregistrată astăzi. Sperăm că acest cod al protejării infractorilor nu va deveni lege niciodată. Solicităm CCR să trimită întrebările preliminare care privesc statul de drept, care privesc această valoare fundamentală a UE, să pună aceste întrebări preliminare Curţii de Justiţie a UE şi apoi să se aplece la sesizarea noastră de neconstituţionalitate a demersului PSD-ALDE. Această sesizare este rodul muncii PNL, USR şi PMP”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupşa. 

A adăugat că au fost atacate la Curtea Constituțională peste 30 de articole, dar şi proiectul de lege în integralitate.

Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor,for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ,,pentru”, 97 de voturi ,,împotrivă” şi 19 abţineri. Minimul necesar de voturi favorabile era de 165 de voturi. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday