Conducătorii PNL și PSD s-au întâlnit, în această după-amiază, pentru o nouă rundă de negocieri în privința colaborării în coaliția de guvernare. Președinții Marcel Ciolacu (PSD) și Florin Cîțu (PNL) au făcut declarații la final, pe rând. Cele două formațiuni nu au au ajuns și la un consens în privința unei propuneri comune pentru șefia executivului.

Șeful PSD a declarat: ”Cei de la PNL au insistat xă dacă nu au prim-ministrul să aibă Ministrul de Finanțe. Am ajuns la un program agreat, ca joi România să aibă un guvern. Ministerele sunt în funcție de ponderi, cum e corect. Mâine la 12 reluăm negocierile”.

Președintele PNL a transmis, la rându-i: ”Astăzi avem o propunere din partea PNL, de premier, cu care noi vedem că am deblocat aceste negocieri”.

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier, a adăugat că ”Avem un calendar astfel încât până joi să avem un guvern. Nu am stabilit Ministerul Finanțelor, continuăm negocierile”.

PNL și PSD s-au înțeles pentru un guvern de coaliție condus de un premier prin rotație, dar nu au agreat care partid să dea primul șef al executivului. Social-democrații l-au nominalizat pe Marcel Ciolacu, în timp ce liberalii pe Nicolae Ciucă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday