Anunțul oficial a fost făcut de vicepreședinții PNL, Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan. Decizia de a-l nominaliza pe Nicolae Ciucă premier a fost discutată în prealabil de Florin Cîțu cu președintele Iohannis, iar Biroul Executiv al PNL a votat în unanimitate propunerea.

În momentul acesta, șeful echipei de negociere este Nicolae Ciucă. Important e să punem azi punct la programul de guvernare. Trebuie să avem un guvern legitim. Mai importantă este țara decât un om, am terminat programul de guvernare și acum stabilim propunerea de premier. Trebuie să observăm atitudinea pragmatică a președintelui nostru de partid”, a declarat Flutur.

Flutur a fost completat de Rareș Bogdan: ”În momente-cheie pentru țară, partidele cu cele mai multe voturi se pun la masă, pe model german, pe model italian, în ciuda diferențelor majore. Aceste diferențe trebuie armonizate. De trei săptămâni au lucrat domnul Flutur și domnul Grindeanu pentru armonizare, iar Paul Stănescu cu domnul Vîlceanu au lucrat pe protocolul de colaborare. Nimeni nu a pierdut sau a câștigat. Ne aflăm în continuare în spatele lui Florin Cîțu. Domnul Ciucă este astăzi premierul pe care ne bazăm. Ceilalți n-au nicio motivație să îl respingă.”.

Nicolae Ciucă a mai fost nominalizat o dată de președintele Iohannis candidat pentru funcția de premier al unui guvern minoritar PNL – UDMR, în octombrie, dar și-a depus mandatul pentru că nu a reușit să strângă o majoritate guvernamentală.

Reamintim că ieri, conducerea PSD a decis ca Marcel Ciolacu să fie propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru, într-un sistem prin rotație cu PNL. Totuși, și social-democrații vor să dețină primii funcția de premier în cadrul acestei rotații.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday