Numai în ultimele trei luni au fost cumpărate peste două milioane de console PS5, depășind vânzările pentru PS4 pentru aceeași perioadă de timp de la lansare. În momentul actual, PS5 este cea mai bine vândută consolă la nivel global, potrivit Forbes.

Numărul unităților comercializate a fost atins în ciuda faptului că atât piața IT și a consolelor, cât și cea auto au fost afectate de o criză a microprocesoarelor, care a cauzat mai multe întârzieri la livrări sau creșterea prețurilor pentru anumite produse.

În timp ce PS5 a pătruns în casele oamenilor mai repede decât orice altă consolă din istoria noastră, încă trebuie să muncim din greu deoarece capacitatea noastră de producție este depășită de cererea în creștere, a declarat Jim Ryan, președintele Sony Interactive Entertainment.

De asemenea, în raportul său, Sony a publicat rezultatele vânzărilor unor jocuri video exclusive pentru platforma sa. Spider-Man: Miles Morales a fost vândut în 6.5 milioane de exemplare, de la lansare adin noiembrie 2020, iar în privința Ratchet & Clank: Rift Apart, au fost achiziționate un milion de copii.

De cealaltă parte, Microsoft a anunțat că nu va mai publica raportul vânzărilor consolelor sale din seria Xbox One. Cu toate acestea, Directorul General al Microsoft, Satya Nadella a precizat că Xbox Series S și X sunt cele mai căutate console din istoria companiei.

Surse alternative: Blog Sony, The Verge.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday