Hackerii afirmă că au atacat Twitch pentru “a menține competiția în domeniul streamingului video”, numind comunitatea de pe platformă ca fiind “toxică”. Pe lângă furtul codului sursă (care permite practic realizarea oricărei operațiuni în interiorul platformei), atacatorii susțin că au obținut informații despre modul în care Twitch i-a plătit în ultimii trei ani pe creatorii de conținut și despre uneltele de securitate internă folosite pentru protecția site-ului. Totodată, hackerii au postat date și despre alte produse la care Amazon încă lucrează, așa cum ar fi un magazin de jocuri similar Steam, încă nelansat.

Nu este clar dacă hackerii au obținut acces la parole, adrese de e-mail sau alte detalii despre utilizatori, aceștia menționând că au dezvăluit doar “prima parte” din tot ce au reușit să acceseze. Experții recomandă ca utilizatorii Twitch să-și schimbe cât mai repede parolele și să autorizeze autentificarea în doi pași. 

Amazon a cumpărat Twitch cu aproape un miliard de dolari, în 2014. 

Sursă alternativă: The Verge

Foto: Andrea Vumbaca | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday