UPDATE: Și bursele europene înregistrează creșteri, pe fondul anunțului companiei Pfizer de finalizare a vaccinului împotriva coronavirusului. Indicele DAX a crescut cu 5,8%, Euro Stoxx 50 cu peste 6,6 și FTSE cu 5,4.

Înainte de deschiderea de pe Wall Street, principalii indici ai burselor au sărit cu 5% pe piața futures (la termen). Erau deja pe creștere, după profilarea victoriei lui Joe Biden (chiar dacă acesta vine cu un pachet de impozitare a veniturilor mari și a activității din afara SUA) iar vestea finalizării vaccinului anti-coronavirus a adus perspectiva unui final al pandemiei. 

Acțiunile Pfizer au crescut cu 14%, iar indicii la termen ai Dow Jones cu peste 5%, iar S&P cu aproape 4%. Între timp, piețele europene înregistraseră și ele creșteri foarte mari (Euro Stoxx 50 +6%, FTSE/Londra +5,7%), iar titlurile Trezoreriei americane s-au apreciat cu opt puncte.

Prețurile petrolului american WTI au sărit și ele cu circa 9%, cea mai mare creștere de o zi din ultimele șase luni, iar cotațiile Brent cu 8,4%, tot pe fondul unei reveniri a consumului post pandemie.

Surse: Business Insider, Reuters, MarketWatch.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday