Oficiul pentru Statistică Națională a anunțat că produsul intern brut a scăzut în primul trimestru din acest an cu 2,2%, sub prognoza economiștilor, care era de 2%.

Totodată, deficitul de cont curent al Marii Britanii pentru primele trei luni din acest an, a crescut cu mai mult decât erau așteptările. Astfel, deficitul balanței de plăți a crescut la 21,1 miliarde de lire sterline (25,9 miliarde de dolari), comparativ cu o prognoză de 15,4 miliarde de lire sterline. 

Consumul gospodăriilor a scăzut cu 2,9% în primul trimestru din 2020, revizuit în scădere cu 1,2% față de prima estimare trimestrială.  „Aceasta este cea mai mare scădere a consumului gospodăriilor din 1979”, susține Oficiul de Statistică. În aceeași perioadă, rata de economisire a gospodăriilor a crescut la 8,6%.

Prim-ministrul Boris Johnson va anunța azi planul de revenire economică, respectiv investiții de cinci miliarde de lire sterline în infrastructură.

Surse alternative: Reuters, ons.gov.uk, BBC

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday