Potrivit unui purtător de cuvânt al Pfizer, ideea pentru acest studiu a fost anunțată în luna octombrie. Compania nu a oferit informații suplimentare cu privire la analizele pe care le va efectua, nici nu a anunțat un orizont de timp pentru rezultatele preliminare.

Deși copiii suferă rar de forme grave de Covid-19, aceștia pot să transmită virusul. Compania Moderna a început un studiu similar luna trecută în care grupul țintă sunt copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. 

Vaccinurile Pfizer și Moderna nu sunt încă aprobate pentru a fi folosite de tineri sub 18 ani din cauza lipsei de probe. Amintim că, în luna octombrie experții Autorității de reglementare din SUA avertizau că copiii nu ar trebui să primească un vaccin Covid-19 până când nu există mai multe date pentru a avea certitudinea că este sigur.

„Ar trebui să avem studii de siguranță care să aibă o durată suficient de lungă pentru a include apariția potențială a sindromului multi-inflamator și să fie suficient de cuprinzătoare pentru a le lua în considerare”, a spus atunci Luigi Notarangelo, șeful laboratorului de imunologie și microbiologie al Institutului american de Sănătate, pentru Financial Times.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday