Cele două companii au anunțat astăzi că serul rămâne stabil și când este transportat la temperaturi de -15, -20 de grade Celsius, nu numai la -60, -80 de grade. Laboratoarele au anunțat că au colectat o serie de date care atestă acest fapt și pe care le vor trimite spre examinarea Administrației americane de Alimente și Medicamente (FDA). În cazul în care FDA va certifica acest fapt, dozele vor putea fi păstrate și la temperaturi mai mici, care pot fi asigurate de frigiderele specifice farmaciilor.

Vaccinul Pfizer a fost primul care a primit avizul UE pentru a fi administrat populației, însă tocmai temperatura scăzută la care este nevoie să fie păstrat a prezentat un impediment în distribuția și folosirea sa. Conform dispozițiilor de la momentul aprobării (21 decembrie 2020), acesta trebuie păstrat la temperaturi de până la -80 de grade, timp de aproape 6 luni și la temperatura frigiderelor până la cinci zile.

Surse alternative: comunicat Pfizer, comunicat BioNTech.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday