Cele două companii au administrat câte două doze de zece micrograme, la trei săptămâni distanță, unui număr de 2.268 de copii. Nivelul anticorpilor generați a fost asemănător cu cel dezvoltat de tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani, au spus reprezentanții Pfizer și BioNTech într-un comunicat de presă. Datele au arătat că acesta este ”sigur, bine tolerat și a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanți” la categoria de vârstă de 5-11 ani. Companiile urmează să ceară Agenției americane a medicamentului (FDA) autorizarea de urgență a acestuia.

Vicepreședintele direcției de cercetare în domeniul vaccinurilor de la Pfizer a dat asigurări că cercetătorii au fost foarte “meticuloși” în determinarea dozei potrivite pentru copiii mai mici (de 10 micrograme, în loc de 30, cât pentru persoanele de peste 12 ani), precum și în limitarea apariției efectelor adverse comune, cum ar fi febra, frisoanele, durerea de cap sau amorțeală locală.

Aceasta este cu adevărat o veste grozavă. Am putut demonstra un răspuns imun robust, precum și un profil de siguranță satisfăcător pentru vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a adăugat Bill Gruber.

Directorul executiv al Pfizer a spus că din iulie până în prezent, a crescut cu 240% numărul copiilor internați cu Covid, în timp ce vicepreședintele direcției pentru vaccinuri a spus că el nu exclude riscul de deces. Pfizer se așteaptă ca până la finalul anului să obțină și rezultatele din faza de testare a vaccinului pe copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani.

În prezent, niciun vaccin împotriva covid-19 nu a fost autorizat în vederea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.

Surse alternative: Sky News, BioNTech.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday