Cei doi parteneri informează că ”documente legate de dezvoltarea vaccinului au fost accesate ilegal”. În urmă cu câteva ore, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic și că va lansa o investigație, dar nu a oferit mai multe detalii. EMA este autoritatea care va aproba utilizarea serurilor anti-COVID în UE.

Nu se cunosc, în acest moment, detalii despre originea atacatorilor sau când și în ce condiții au acționat.

Pe 1 decembrie, Agenția preciza că va decide “cel mai târziu” pe 29 decembrie o eventuală autorizare a vaccinului Pfizer anti-COVID, și până pe 12 ianuarie, în cazul vaccinului Moderna. Pfizer și BioNTech informează acum că atacul nu va întârzia procesul de aprobare și că, din informațiile lor, nu au fost furate datele personale ale celor care au fost incluși în fazele de testare.

Vaccinul Pfizer a fost aprobat de săptămâna trecută în Marea Britanie, care a început marți campania națională de vaccinare. De asemenea, a fost autorizat și în Israel și Canada. Este primul ser produs de occidentali care este administrat populației.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday