Într-un interviu pentru săptămânalul german Der Spiegel, doi dintre directorii firmei de biotehnologie BioNTech au declarat că “În următoarele săptămâni vom prezenta autorităților rezultatele studiului nostru privind copiii de 5 – 11 ani din întreaga lume și vom solicita aprobarea vaccinului pentru această grupă de vârstă, inclusiv aici în Europa“.

Etapele finale de producție au fost deja ajustate pentru a îmbutelia o versiune pediatrică cu doze mai mici a vaccinului Comirnaty, dezvoltat împreună cu Pfizer. În prezent, serul este aprobat pentru adulți și copii cu vârsta peste 12 ani.

Rezultatele studiului sunt disponibile și trebuie doar procesate și trimise autorităților. “Lucrurile arată bine, totul merge conform planului“, a afirmat șeful Biontech Uğur Șahin. Până la sfârșitul anului, sunt așteptate și datele studiului privind copiii mai mici, cu vârsta de peste șase luni.

Sursa: Der Spiegel

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday