În timp ce protestele din Statele Unite au luat amploare, numărul arestărilor a crescut cu câteva sute în fiecare zi, relatează Associated Press. Cele mai multe arestări au avut loc în Los Angeles (mai mult de un sfert), urmat de New York, Dallas și Philadelphia. Sute de persoane au fost arestate sub acuzații de furt și jafuri, dar multe dintre arestări au fost pentru infracțiuni minore.

În Los Angeles o  fost demarată o campanie de strângere de fonduri online, prin care s-au adunat peste două milioane de dolari, pentru a ajuta cele peste trei mii de persoane arestate. Kath Rogers, directorul executiv al Asociației Naționale a Avocaților a declarat că a fost surprinsă de numărul mare de arestări din acest oraș. „Sunt de doi ani aici și am mers la sute de demonstrații, dar nu am văzut niciodată gloanțe de cauciuc care zburau așa, gaz lacrimogen folosit în acest fel”, a spus ea.

Amintim că elitele de la Washigton, foști și actuali lideri politici și militari, au condamnat implicarea armatei ca răspuns al președintelui Trump la protestele anti-rasiste. Ulterior, Trump a spus că „nu crede” ca va fi nevoie de intervenția armată.

James Mattis, fostul secretar al Apărării, un comandant respectat de trupele sale, le-a adresat americanilor un apel „să fie uniți, chiar și fără președinte. Trump este primul președinte din viața mea care nu încearcă să unească poporul american – nici măcar nu se preface că încearcă. În schimb, el încearcă să ne divizeze. Asistăm la consecințele a trei ani  fără o conducere matură”, a declarat generalul în retragere. Fost șef al Pentagonului chiar în timpul Administrației Trump, Mattis a evitat să facă până acum comentarii legate de politica lui Trump, după ce ani de zile a încercat să protejeze NATO de atacurile prezidențiale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday