UPDATE: Și Parchetul Tribunalului Constanța și-a exprimat susținerea pentru procurorul general al României, Augustin Lazăr, printr-un comunicat de presă. Procurorii au transmis că „Revocarea unui procuror dintr-o funcţie de conducere la aprecierea discreţionară a unui om politic, prin nesocotirea rolului CSM este de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar.”

De asemenea, magistrații de la judecătoria Sector 1 anunță că susțin comunicatul privind solicitare abandonării procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr, potrivit unui comunicat de presă remis G4Media: „Judecătorii din cadrul Adunării Generale din data de 26.10.2018 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, cu majoritate, susţin Comunicatul emis de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor privind solicitarea fermă adresată Ministrului Justiţiei de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României, d-nul Augustin Lazăr.”

Forumul Judecătorilor transmite printr-un comunicat de presă că peste o mie de magistrați susțin, cu titlu individual, solicitarea adresată ministrului Justiției de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României.

Magistrații au răspuns unui apel lansat joi de Asociația “Forumul Judecătorilor din România” și de Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”, prin care i s-a cerut ministrului Justiției să abandoneze “imediat” procedura de revocare a Procurorului General din funcție.

„Propunerea de revocare a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român”, transmitea Forumul Judecătorilor.

Reamintim că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declanșat miercuri procedura de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr, după ce a prezentat un raport care cuprinde 20 de puncte.

Ministrul Justiției preciza în timpul prezentării raportului că scopul lui este revenirea la normalitate și că „normalitatea înseamnă cunoașterea și respectarea competențelor constituționale, legale și, în același timp, o interpretare și aplicare a legii în baza principiului loialității constituționale”.

La scurt timp după ce Toader a prezentat raportul, procurorul general Augustin Lazăr a susținut o scurtă declarație de presă, în cadrul căreia a subliniat faptul că raportul de evaluare a activității prezentat este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrului Justiției, înțelege să îl dea Comisiei de la Veneția”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday