Peste patru mii de persoane au participat marți seara la Marşul Chitarelor din București, eveniment organizat în memoria victimelor incendiului din Colectiv, care a avut loc în urmă cu trei ani. Participanții au plecat din Piaţa Unirii şi au urmat în tăcere traseul până la club. Zeci de persoane s-au adunat și în Piața Unirii din Cluj-Napoca, dar și la Sibiu, Timișoara, Galați și în alte orașe.

UPDATE 20:05: Participanții la marș au ajuns în fața clubului Colectiv, unde țin un moment de reculegere. La această oră sunt peste două mii de persoane la marș și alte persoane continuă să se îndrepte spre Colectiv. 65 de lumânări au fost aprinse în memoria celor care au murit în incendiu. În fața clubului a fost prezent și filosoful Mihai Șora.

UPDATE 19:50: Câteva zeci de persoane s-au adunat și în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru comemorarea victimelor Colectiv. Manifestații au avut loc și la Sibiu, Timișoara, Iași, Galați.

Manifestația din Cluj:

Manifestația din Sibiu:

Manifestația din Zalău, Sălaj. Oamenii au construit, din peste 500 de lumânări, o instalație stradală simbolizând 65 de cruci de lumină, în memoria victimelor de la Colectiv.

Manifestația din Iași:

UPDATE 19:30: Oamenii au început să plece în marș spre clubul Colectiv. Sunt peste o mie de persoane.

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Unirii din București, pentru comemorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv. Vor pleca în marș spre Colectiv.

„Muzica atinge coarda sensibilă a sufletului fiecărui om. Toți o avem. Poate nu este vizibilă, dar știm că există.

Când sufletul se înalță ne ajutăm de coarde de chitare și vorbim cu ei. Atunci știm că toți cei 64 ne ascultă.

La sfârșit de octombrie cântăm împreună.” arată organizatorii, pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday