Un nou protest a avut loc vineri seara în Piața Victoriei, la care au participat trei sute de persoane. Mitingul „în tăcere” a avut loc la o săptămână de la mitingul Diasporei, în urma căruia mai mulți protestari au fost răniți, după intervenția brutală a Jandarmeriei.

Oamenii au scandat mesaje anti-PSD și mesaje împotriva guvernului și a premierului Dăncilă. Au strigat „Justiție, nu corupție” sau „Democrația moare în gaze și bastoane”. Câțiva protestari au purtat măști de gaze.

„Se împlinește o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiați la atacul revoltător pe care forțele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetățenilor pașnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieței a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior și au căutat ajutor medical în zilele următoare.

Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanților. Este nevoie să fim cel puțin 452 de persoane care să purtăm măști (chirurgicale sau pentru zugrăvit) și să reamintim lumii că democrația moare în România în gaze și bastoane.”, se arată în descrierea evenimentului, anunțat pe Facebook de vineri dimineață.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday