A treia seară consecutivă de proteste nu a fost marcată de violențe. Manifestația de la București a decurs pașnic. Peste cinci mii de oameni au scandat lozinci antiguvernamentale și au cerut demisia guvernului Dăncilă, dar și a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Gepostet von Rezistența TV am Sonntag, 12. August 2018

Proteste au fost și în țară, oamenii fiind în continuare nemulțumiți de intervenția brutală a Jandarmeriei din seara protestului Diasporei (10 august). Câteva mii de persoane au manifestat la Cluj, Iași, Brașov, Timișoara și Sibiu.

Amintim că Parchetul Militar a început o anchetă. Procurorii îi invită pe toţi care au participat la protestul Diasporei de vineri şi au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante să se prezinte la Parchetul Militar Bucureşti.

Update 23:51: Un mic incident a avut loc pe finalul protestului, anunță Digi24. Jandarmii au legitimat un bărbat, motivând că ar putea fi unul dintre suspecții agresiunilor de vineri. Cei care mai erau în Piață au sărit în apărarea bărbatului.

Update 23:41: Protestatarii s-au întors în fața Guvernului. Manifestația este spre final.

Update 23:33:  Grupul de manifestanți a cântat Hora Unirii în Piața Romană, informează G4Media.

Update 23:15: Protestatarii plecați în marș se întorc în Piață.

Update 22:25: Mare parte din protestatari au plecat de la protest, în timp ce alții (aproximativ 300) au pornit în marș pe Calea Victoriei.

Update 21:45: Un protestatar turbulent a fost ridicat de jandarmi în zona bulevardului Aviatorilor, potrivit G4Media.

Update 21:00: La această oră cinci mii de persoane protestează în Piața Victoriei. S-au aprins lanternele telefoanelor, gest simbolic al protestelor din Capitală și a fost cântat imnul. Ulterior s-au scandat lozinci antiPSD. În țară s-au adunat peste două mii de persoane la Cluj și alte două mii la Iași, peste 500 la Timișoara, 500 la Brașov și alte câteva sute la Sibiu, Oradea, Craiova, Galați și Constanța. Evoluția protestelor din țară aici.

Update 20:17: Peste trei mii de oameni protestează la București. În Cluj-Napoca sunt peste o mie de protestatari. Câteva sute s-au adunat și în Sibiu, Brașov, Timișoara și Iași.

Update 19:53: Numărul protestatarilor din Capitală a continuat să crească. Peste două mii de persoane protestează pașnic și cer demisia Guvernului.  La Brașov câteva zeci de persoane protestează la Prefectură.

Update 19:25: Peste o mie de persoane protestează în Piața Victoriei. Cu steaguri, vuvuzele și pancarte, oamenii continuă să strige ,,Demisia”. O parte dintre protestatari stau pe trotuarul din fața muzeului Antipa. Potrivit Hotnews, nu se mai circulă dinspre Kiseleff și Aviatorilor, dinspre Lascăr Catargiu spre Titulescu și dinspre Buzești spre Lascăr și Calea Victoriei.

Update 19:05: Cinci sute de protestatari scandează ,,Demisia”. Oamenii continuă să vină. Unii protestatari au adus și steagurile altor țări, gest făcut și serile trecute.

Update 18:50: În piață sunt peste două sute de persoane, unele pe trotuar. Pentru moment traficul în zonă se desfășoară normal. Oamenii scandează ,,fără penali”,,nu vrem să fim conduși de hoți” și ,,PSD ciuma roșie”.

Update 18:39: Câteva zeci de persoane s-au adunat în Capitală cu steaguri și pancarte. Protestul se desfășoară pașnic.

Se anunță un nou protest pentru astăzi, în Piața Victoriei din Capitală, de la ora 18:00. Evenimentul se numește Nu cedăm și este organizat de Corupția ucide.

Mesajul organizatorilor:

Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetățeni pe care chipurile îi guvernează și le apără drepturile. Este inacceptabil, incalificabil și nu putem rămâne impasibili. Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă! Plecați până nu moare cineva!

Peste 80 de mii de persoane au protestat sâmbătă seara în București și în marile orașe ale țării. pentru a doua zi consecutivă. Spre deosebire de vineri seara, protestele nu au mai fost marcate de incidente violente.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday