Conform centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, astăzi, 29 septembrie 2021, situația epidemiologică este următoarea: 

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 8.470;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 2.688 de persoane;
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 167.298.

Săptămâna trecută, circa 3.300 de elevi și preșcolari și mai mult de 1.100 de angajați din învățământ fuseseră confirmați cu coronavirus, însă Ministerul Educației preciza la momentul acela că mare parte a infectărilor este cauzată de activitățile din ultimele zile de vacanță.

Reamintim că astăzi, Grupul tehnico-științific a aprobat desființarea pragului de închidere a școlilor la incidența Covid de 6 la mie. Pentru a intra în vigoare, este necesar ca măsura să fie aprobată de CNSU și de guvern, până vineri. Premierul Florin Cîțu a precizat că autoritățile iau în calcul introducerea testelor cu salivă în școli.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday