Compania anunță că a descoperit atacul pe data de 25 septembrie. Hackerii au exploatat o caracteristică ce le permite celor care administrează pagini pe platformă să le vizualizeze ca un alt utilizator (n.r. funcția ,,view as”), scrie CNN.

Peste 90 de milioane de utilizatori au fost forțați să se deconecteze din conturile lor astăzi, din motive de securitate. Facebook spune că a remediat problema şi a sesizat autorităţile.

,,Deoarece abia am început ancheta, nu am stabilit încă dacă aceste conturi au fost utilizate în mod abuziv sau dacă au fost accesate orice fel de informații. De asemenea, nu știm cine se află în spatele acestor atacuri sau unde se află. Lucrăm din greu pentru a înțelege mai bine aceste detalii  și vom reveni cu noi informații. În plus, dacă găsim alte conturi afectate, vom cere resetarea lor”, anunță Facebook.

Hackerii au vrut să obțină codul ,,access token”, un cod individual care deși nu reprezintă concret parola unui utilizator, poate fi folosit pentru a te conecta în cont. Potrivit companiei funcția ,,Vizualizați ca” a fost oprită temporar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday