“Din 2 iunie și până astăzi, deci practic în ultimele 72 de ore, s-au vaccinat peste 5.100 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare și până în acest moment au fost vaccinați peste 114.000 de adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 19 ani”, a declarat sâmbătă coordonatorul campaniei de vaccinare.

Conform lui Valeriu Gheorghiță, este “un mesaj puternic, un semnal puternic pe care generația tânără îl dă”.

“Indiferent cum am vedea lucrurile și din ce perspective ne-am uita, copiii reprezintă viitorul nostru. Și, dacă nu avem grijă la acest viitor, cu siguranță în acel viitor vom trăi peste ani de zile. Tocmai de aceea este foarte important să decidem corect, informat, pentru copiii”, a mai adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.

Miercuri, în prima zi în care s-a permis imunizarea celor din categoria de vârstă 12-15 ani, au fost vaccinați peste 1.900 de minori. Imunizarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani cu serul Pfizer a fost autorizată pe data de 28 mai de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday