Prima etapă de înscriere a absolvenților claselor a VIII-a în învățământul profesional de stat și în învățământul dual, pentru anul școlar 2018-2019, începe în 15 iunie. Se va desfășura timp de trei zile, în 15, 18 și 19 iunie 2018, potrivit Ministerului Educației Naționale.

Sunt disponibile 38.345 de locuri la nivelul întregii țări, dintre care 5.542 sunt alocateînvățământului dual.

„În data de 19 iunie, cele peste 700 de unități de învățământ cu ofertă educaţională pentru învățământul profesional și dual vor afișa lista candidaților înscriși. În situația în care diverse unități de învățământ profesional organizează preselecție la unele calificări, acestea vor afișa atât lista candidaților înscriși la respectivele calificări, cât și procedura de preselecție. Unităţile care organizează probe eliminatorii pentru admiterea în învăţământul dual vor afişa şi graficul derulării acestora, pentru fiecare calificare profesională.”, se arată în comunicatul MEN.

Mai multe detalii pot fi regăsite accesând ordinul de ministru nr. 4795/2017, care aprobă organizarea, desfășurarea și calendarul admiterii în învățământul profesional și în învățământul dual pentru anul școlar 2018-2019.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday