Secretarul de stat Andrei Baciu a anunțat într-o postare pe Facebook că 340.020 de certificate digitale au fost generate în cele 12 ore de când a fost lansată platforma certificat-covid.gov.ro.

”Asta înseamnă că 28.335 de români și-au generat documentul european în fiecare oră. Asta înseamnă peste 470 de certificate eliberate în fiecare minut”, a mai precizat Andrei Baciu.

Peste 97.28% sunt certificate Covid care atesta vaccinarea, iar restul de 2.72% reprezintă certificate Covid de recuperare și test negativ. 18.000 de utilizatori s-au conectat în ultimele 30 de minute, adică 600 de persoane/minut.

Certificatul digital a intrat oficial în circulație joi, cu peste 200 de milioane de documente deja generate, potrivit DPA. 21 de țări din UE începuseră deja să elibereze certificatele în iunie, iar alte cinci care s-au alăturat la 1 iulie. Norvegia, Islanda și Liechtenstein, care nu sunt membre UE, le distribuie deja.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday