Potrivit pompierilor, județele afectate sunt Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea. “În urma intervențiilor, a fost evacuată apa din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curți, 3 anexe gospodărești, 1 pasaj pietonal, cât și pentru degajarea a 9 copaci și 1 stâlp de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 imobile și 1 autoturism”, transmite IGSU. Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova, Vrancea și Vâlcea, zone în care precipitațiile au produs viituri sau o surpare de teren.

De exemplu, în județul Prahova, pe raza localității Sinaia, s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude. De asemenea, în localitatea Cheia s-a intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un autoturism surprins de o viitură, aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

În județul Vrancea, pe raza localității Jitia, s-a produs o viitură pe un drum sătesc ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 200 de persoane. Accesul se poate realiza doar pietonal. Intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situației.

În județul Vâlcea, pe raza localității Românești, în cătunul Marinești s-a produs o viitură pe un drum sătesc, ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 50 de persoane. Accesul în zonă se poate realiza pietonal, cât și rutier pe o rută alternativă, cu restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa de peste 2 tone.

Traficul rutier a fost temporar blocat (din cauza pietrelor căzute de pe versanți) pe DN 10 în Buzău și a fost restricționat (din cauza unei viituri) pe DJ 702B, în Dâmbovița.

Foto/Video: ISU Prahova; ISU Dâmbovița

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday