De azi a început vaccinarea copiilor cu vârsta mai mare de 12 ani, cu serul Pfizer. Platforma de programare a fost optimizată astfel încât să permită și programarea copiilor prin contul părinților. Autoritățile precizează că au fost înregistrate 3.634 de programări pentru categoria 12-15 ani, de ieri până astăzi la ora 16:45.

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Autoritățile precizează că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. Formularul de exprimare a acordului informat pentru minori se poate descărca de pe platforma RoVaccinare.

De asemenea, autoritățile menționează și că datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Azi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost imunizate 55.672 de persoane, dintre care 19.625 cu prima doză, în creștere față de ziua precedentă când au primit prima doză mai puțin de 17 mii de persoane. Aproape șapte mii de persoane s-au vaccinat cu Johnson&Johnson.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday