Autoritățile informează până acum, la nivel național, au fost confirmate cu coronavirus 153 de cadre medicale și personal auxiliar, dintre care 70 de medici și 50 de asistente.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt raportate la Suceava (90), București (36) și Hunedoara (11).

Amintim că astăzi, în plină criză de pandemie, Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății. În locul acestuia a fost numit Nelu Tătaru, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Comunicatul integral al Grupului de Comunicare Strategică:

„Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19, după cum urmează:

70 Medici
50 Asistente
15 Infirmiere
1 Îngrijitoare
17 Personal auxiliar

Repartiție pe județe

Arad –2
București –36
Constanta –1
Covasna – 5
Hunedoara – 12
Iași – 3
Neamț – 2
Suceava – 90
Vrancea – 2”.

Reamintim că Spitalul Județean din Suceava a fost închis, iar întreg personalul medical plasat în izolare. În județul Suceava au fost înregistrate până acum cele mai multe cazuri de deces din cauza infectării cu Covid-19. Opt dintre cele 18 victime la nivel național sunt din Suceava.

Și la Spitalul de Arși din București se desfășoară o anchetă epidemiologică, după ce un pacient transferat acum câteva zile de la Suceava a fost depistat cu coronavirus. 28 de cadre militare au fost plasate în izolare la domiciliu, ieri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday